Can Day
Dr. Reddy’s a dezvoltat conceptul „Can Day”, o campanie de constientizare a importantei depistarii cancerului de san in stadii incipiente.
Pentru ca luna octombrie este in mod traditional Luna Mondiala de Lupta impotriva Cancerului de San, dedicata prevenirii, informarii si responsabilizarii cu privire la cancerul mamar, cea mai frecventa forma de cancer la femei, Dr. Reddy’s s-a implicat, incepand cu octombrie 2014 si a dezvoltat conceptul „Can Day”, o campanie de constientizare a importantei depistarii cancerului de san in stadii incipiente.
Cancerul de san este cea mai frecventa forma de cancer la femei in Europa: 30% din cazurile de cancer. Metodele de monitorizare si diagnosticarea precoce, in stadiu incipient (0 sau I), pot favoriza tratarea cancerului de san in proportie de 94%, prevenind aparitia metastazelor prin tratamentul la timp al bolii.
In Romania, anual, 9.000 de femei primesc diagnosticul de cancer la san.
Campania „Can Day”, a fost demarata de Dr. Reddy’s si s-a derulat pe parcursul intregului an 2014 in toata tara.
Proiectul initiat de noi a constat din organizarea de intalniri „Can Day” la care participa un medic oncolog ce le prezinta participantelor urmatoarele elemente de importanta vitala in prevenirea acestei afectiuni:
- factorii de risc in dezvoltarea unui cancer mamar
- importanta autoexaminarii sanilor
- cum se poate reduce riscul de aparitie a cancerului
- importanta diagnosticului precoce in tratarea cancerului de san.
„Educatia insuficienta din scoala si retinerea generata de false tabu-uri conduce la identificarea foarte tarzie de catre populatia feminina a afectiunilor de acest tip, in mod particular a cancerului de san. Iata de ce compania Dr. Reddy’s, care in toate tarile in care este prezenta sustine actiuni de responsabilitate corporatista legate de sanatate si educatie, vine in sprijinul femeilor din Romania cu informatii deosebit de utile si pe intelesul tuturor, care speram ca vor conduce la observarea la timp a oricaror simptome precoce, la prezentarea la doctor si astfel la reducerea situatiilor dramatice pe care aceasta afectiune le poate genera.”